صينية الدجاج بالبطاطس من اسهل الوصفات
المقادير
دجاج ع حسب عدد الافراد
بطاطس
جزر
تتبيلة الدجاج:
بصل
طماطم
معجون طماطم
عصير ليمونة
ملح+ بهارات+ رشو ليمون اسود مجفف ومطحون
بابريكا
جزرة واحدة
نفرم كل المكونات السابقة ف المفرمة حتي تصبح بهذا الشكل ثم نغسل الدجاج كويس جدا
انا بغسلة بالدقيق ثم بالليمون والملح واسيبة في المصفاة حتي ينشف من الماء
ثم اتبلة بالخليط السابق وأتركة ف الثلاجة حوالي ساعتينثم نقطع البطاطس شرايح وكذلك الجزر ونضعه ف الصينية وعلية رشة بهاراتثم جزء من خليط التتبيلةثم نضع الدجاج علي الوجهثم نغطيها بالقصدير وندخلها الفرن ساعه ونكشف عنها القصدير ف الربع ساعة الاخيرة عشان الدجاج ياخد لون ويتحمر
والصراحة انا بعد ما الدجاج يتحمر تحت الشواية بشيلة وبخلي البطاطس كمان تاخد لون وريحة الفرن بتكون احلي